BLI PILOT

ALLA PILOTER FÖDS UR EN DRÖM
Ända sedan vi människor såg den första fågeln glida över himlen, har vi burit på drömmen om att kunna flyga. De flesta inser snart sina begränsningar, men som tur är finns det fortsatt passionerade drömmare som säger ”tänk om…”. Och det är just de mest målinriktade av de här drömmarna som är där uppe; i flygplanen, i cockpit, där de dagligen sörjer för att tusentals passagerare kommer tryggt och bekvämt fram dit de skall.
Vi brukar säga att pilotkarriären startar här på Pilot Flight Academy, men det är inte helt sant. Alla piloter föds ur en dröm.

 

SÅ HÄR FÖRVERKLIGAR DU DIN DRÖM
Första steget för att förverkliga din dröm är att du söker till Pilot Flight Academy. För att bli antagen krävs det att du klarar våra antagningstester i matematik, logik och engelska. De testerna gör du på pilot.no. När du blivit antagen som student och kommer till din första vecka av undervisning, händer något som kanske är lite överraskande, men både logiskt och inspirerande: Du blir behandlad som en pilot från första dagen.
 
PILOT FRÅN FÖRSTA DAGEN
Allt som händer under de två åren du är student hos oss, är genomsyrat av en och samma ambition: Du skall bli en så professionell och duktig pilot som överhuvudtaget är möjligt och en prioriterad kandidat när du söker jobb. Vi tror att det att behandla våra studenter som piloter från starten hjälper deras förståelse för yrket och teorin med både entusiasm och allvar. Att ha en god hållning och respekt för yrket är nödvändigt för att du skall bli sedd som ”airline-ready” av de stora flygbolagen. Eller som vi väljer att säga: att de menar att du fungerar som pilot från första dagen.
 
KLASSRUM 3000 FOT ÖVER HAVET
God hållning räcker inte i sig själv. Du behöver också kunskap och färdigheter i att flyga och föra ett flygplan. Här på Pilot Flight Academy blir du upplärd av erfarna instruktörer vid tavlan, i avacerade simulatorer och i de häftigaste klassrummen av alla: Vår flotta med eleganta Diamond flygplan – marknadens mest avancerade skolflygplan, med samma instrumentering som stora trafikflygplan.
 
MED VÄRLDEN SOM LEKPLATS
Ett annat av våra klassrum som bör nämnas – bland världens mest avancerade och en enorm fördel för alla som utbildar sig till piloter vid Pilot Flight Academy på Oslo Lufthavn Sandefjord. Vi tänker på det norska landskapet, med alla de utmaningar som väder och årstider kan bjuda på. Denna mix, av erfarna instruktörer, avancerade simulatorer, moderna flygplan, krävande natur och ambitiösa klasskamrater är det som till slut gör dig till en pilot i toppklass. En pilot i toppklass har bra karriärmöjligheter i små och stora flygbolag och hela världen för sina fötter.
 
Börja din karriär redan idag, gör dröm till verklighet på Pilot Flight Academy!