BLI PILOT

NU KAN DU NÅ DIN DRÖM
Med studiemedel från CSN till pilotutbildningen i Norge har drömmen om att flyga blivit möjlig för långt flera. Tillsammans med en stadigt växande arbetsmarknad ger detta en trygg grund inför valet att påbörja en pilotkarriär. Här på Pilot Flight Academy jobbar vi varje dag med att utbilda morgondagens piloter, med hjälp av våra professionella instruktörer på både teori och flygning, samt toppmoderna flyg och simulatorer.
 
SÅ HÄR FÖRVERKLIGAR DU DIN DRÖM
För att förverkliga din dröm och utföra din pilotutbildning här hos Pilot flight Academy så måste du avklara våra intagningsprov.
Undersök först om du möter våra intagningskrav, och läs mer om våra nätbaserade intagningsprov här. När du har klarat intagningsprovet så kan du reservera en studieplats hos oss.
Vi kommer då att påbörja de praktiska förberedelserna för uppstarten av din pilotutbildning, och guida dig igenom steg som den flygmedicinska undersökningen, söknad om studielån och eventuellt önskemål om studentboende, mm. Hos Pilot Flight Academy behandlas du som en pilot från dag en.
 
PILOT FRÅN FÖRSTA DAGEN
Allt som händer under de två åren du är student hos oss, är genomsyrat av en och samma ambition: Du skall bli en så professionell och duktig pilot som överhuvudtaget är möjligt och en prioriterad kandidat när du söker jobb. Vi tror att det att behandla våra studenter som piloter från starten hjälper deras förståelse för yrket och teorin med både entusiasm och allvar. Att ha en god hållning och respekt för yrket är nödvändigt för att du skall bli sedd som ”airline-ready” av de stora flygbolagen. Eller som vi väljer att säga: att de menar att du fungerar som pilot från första dagen.
 
KLASSRUM 3000 FOT ÖVER HAVET
God hållning räcker inte i sig själv. Du behöver också kunskap och färdigheter i att flyga och föra ett flygplan. Här på Pilot Flight Academy blir du upplärd av erfarna instruktörer vid tavlan, i avacerade simulatorer och i de häftigaste klassrummen av alla: Vår flotta med eleganta Diamond flygplan – marknadens mest avancerade skolflygplan, med samma instrumentering som stora trafikflygplan.
 
MED VÄRLDEN SOM LEKPLATS
Ett annat av våra klassrum som bör nämnas – bland världens mest avancerade och en enorm fördel för alla som utbildar sig till piloter vid Pilot Flight Academy på Oslo Lufthavn Sandefjord. Vi tänker på det norska landskapet, med alla de utmaningar som väder och årstider kan bjuda på. Denna mix, av erfarna instruktörer, avancerade simulatorer, moderna flygplan, krävande natur och ambitiösa klasskamrater är det som till slut gör dig till en pilot i toppklass. En pilot i toppklass har bra karriärmöjligheter i små och stora flygbolag och hela världen för sina fötter.
 
Börja din karriär redan idag, gör dröm till verklighet på Pilot Flight Academy!